Seri Üretime Hazır Elektrikli Otobüs - Temsa AVENUE ELECTRON

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu TEHAD'ın haberine göre, Temsa'nın elektrikli otobüsü 'Avenue Electron' seri üretime hazır.



Daha önce, 200 km menzilli 9 metrelik 'ElectriCITY Md9' isimli elektrikli otobüsü üreten Temsa, yeni 12 metrelik elektrikli otobüsü 'Avenue Electron' ile menzili 300 km'ye çıkarmayı hedefliyor.

TEHAD'ın haberine göre, Temsa Genel Müdürü Hasan Yıldırım:
Seri üretimin başladığı bu araç, klima çalışır halde ve ortalama bir yolcu ağırlığıyla 230 kilometre yol yapabiliyor. Bu aracımızın bir sonraki jenerasyonunda bu mesafe 300 kilometreye çıkarken, araç 3 saat içinde tam şarj olabilecek. Bugün burada sergilediğimiz Avenue Electron da 12 metrelik boyu ve 35 koltuklu 85 kişilik yolcu kapasitesiyle seri üretimde olan ve siparişe hazır elektrikli aracımız. Bu aracımız da tam şarjla 230 kilometrelik bir mesafeyi kat edebiliyor. Ama bunun dışında hızlı şarj özelliği de mevcut. Bu sayede 9 dakikalık bir şarjla 90 kilometre gidebiliyor ki bu da onu özellikle şehir içi taşımacılığında çok önemli bir noktaya taşıyor. Bu aracımız için de bir yandan Ar-Ge çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz bugün 230 kilometre olan menzili 350 kilometreye ulaştırmak
ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için aşağıdaki linke tıklayınız.

http://tehad.org/2018/09/20/temsanin-elektrikli-otobusu-avenue-electron-seri-uretime-hazir/

Md9 ElectriCITY'nin Temsa sayfası için tıklayınız.

Yorumlar

EN ÇOK OKUNANLAR

ELEKTRİKLİ FLUENCE (RENAULT FLUENCE ZE) BOL FOTOĞRAFLI İNCELEMESİ

NEDEN ELEKTRİKLİ FLUENCE ZE SAHİBİ OLUNMALI ve ARAÇ İLK ZAMANLARDA NEDEN TUTULMADI?

Türkiye'deki Elektrikli Araç Şarj İstasyonları, Tipleri ve Haritaları