Tesla Arabaları Uzaktan Kumandalı Oyuncak Arabalar Gibi Telefondan Kontrol Edilebilecek

Tesla arabaları, otomatik özellikleri, otopilot özellikleri ve uzaktan bağlantı özellikleri ile diğer araçlardan ayrılmaktadır.



Mesela, halihazırda Tesla araçlarında "Summon" yani "Çağırma" özelliği mevcut. Bu özellik sayesinde, aracınızı akıllı telefon üzerinden çok kısa mesafeler için yanınıza çağırabiliyorsunuz.

Bu özellik ne işe yarayacak demeyin. Örneğin, aracınızı park ettiniz. Ama döndüğünüzde aracınızın etrafında veya altında araca binmenizi zorlaştıracak bir su birikintisi vb bir durum varsa bu özellik kullanılabilir. Ya da, siz park ettikten sonra aracınızın sağına ve soluna araçlar parketmiş ve binmeniz mümkün değilse, bu özellik çok işe yarayacaktır.

Fakat bu özellik çok kısa mesafelerde çalışıyordu ve araç sadece düz bir şekilde ilerliyordu.

Elon Musk'a göre, yaklaşık 6 hafta kadar bir süre sonra Tesla araçlarına getirilecek "Smart Summon" yani "Akıllı Çağırma" özelliği sayesinde, Tesla araçları aynen uzaktan kumandalı oyuncak arabalarda olduğu gibi akıllı telefon üzerinden veya  aracın uzaktan kumandasındaki "summon" tuşu ile yönlendirilebilecek, kullanılabilecek, çağrılabilecek ve araç sensörler ve otopilot özelliği sayesinde manevralar yaparak gelip sizi bulacak.

Gerçekten kulağa çok hoş gelen bir özellik. Muhtemelen bu özellikte bir hız sınırlaması olur. Çünkü hız sınırlaması olmazsa, uzaktan kumandalı sürücüsüz Tesla yarışlarını yakında duyabiliriz. :)

Takipte kalın... Özellik yayınlandığında sizi bilgilendireceğiz.

Sizce bu özellik yararlı mıdır? Ya da başka nerelerde ve hangi durumlarda kullanılabilir?

Kaynaklar: electrek.co, flickr- Dave Nakayama (görsel)

Yorumlar

EN ÇOK OKUNANLAR

ELEKTRİKLİ FLUENCE (RENAULT FLUENCE ZE) BOL FOTOĞRAFLI İNCELEMESİ

NEDEN ELEKTRİKLİ FLUENCE ZE SAHİBİ OLUNMALI ve ARAÇ İLK ZAMANLARDA NEDEN TUTULMADI?

Türkiye'deki Elektrikli Araç Şarj İstasyonları, Tipleri ve Haritaları