Tesla'nın Yeni Anti-Hırsızlık (Anti-Theft) Sitemi



Özellikle son zamanlarda, anahtarsız giriş sistemi bulunan araçların çalınma oranlarının arttığı ile ilgili haberleri sık sık duymaktayız. Hırsızlar, aracın bu özelliğinden faydalanarak anahtarınızın sinyalini güçlendiren bir cihaz yardımı ile aracın kapılarını açıp aracı çalıyorlardı.

Tesla araçlarının da anahtarsız (pasif) giriş özelliği olduğundan, bu araçlar da hırsızların hedefindeydi. Her ne kadar Tesla modellerinde sağlam bir GPS olduğundan çalınması zor olsa da ve çalınan araçların çok büyük bir kısmı tekrar bulunmuş olsa da Tesla, bu yılın başında bazı tavsiyelerde bulunmuş ve araca bazı özellikler eklemişti.

Tavsiyeler arasında, aracın anahtarsız giriş özelliğini kapatmak ve araçtan ayrıldığınızda anahtarı sinyal geçirmeyen bir cüzdana veya kılıfa yerleştirmek vardı. Özellikler içerisinde en önemlisi ise 'PIN to Drive' özelliğiydi. Bu özellik sayesinde, aracı anahtarla açsanız bile belirlediğiniz pin kodunu girmeden aracı çalıştıramıyordunuz. Tüm bu özelliklerin internet üzerinden güncelleme ile eklendiğini unutmayalım.

İşte tüm bu özellikleri Tesla, yeterli görmemiş olmalı ki, geçtiğimiz haftalarda donanımsal olarak yeni hareket sensörleri içeren yeni bir 'Anti-Theft' yani 'Anti-Hırsızlık' sistemini tanıttı ve bazı araçlara uyguladı.

Sistemin maliyeti 350$ ve montaj süresi mobil ekip sayesinde yaklaşık bir saat sürüyor.

Kaynaklar: electrek.co, wikimedia commons (görsel)

Yorumlar

EN ÇOK OKUNANLAR

ELEKTRİKLİ FLUENCE (RENAULT FLUENCE ZE) BOL FOTOĞRAFLI İNCELEMESİ

NEDEN ELEKTRİKLİ FLUENCE ZE SAHİBİ OLUNMALI ve ARAÇ İLK ZAMANLARDA NEDEN TUTULMADI?

Türkiye'deki Elektrikli Araç Şarj İstasyonları, Tipleri ve Haritaları